Koirapuistot ja närästys

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkeli julkaistu:24.11.2019

Närästyksen syy saattaa olla jokin aivan muu kuin ruoka. Tai sitten muut syyt altistavat koiraa närästykselle, eräällä tavalla lisäävät kuormaa. Yksi sellainen ulkoinen tekijä on koirapuistit, ja silloin ollaan aina keskustelemassa stressin merkityksestä.

Ymmärrän, että kaupungeissa koirapuistot ovat usein helpoin tapa päästää koira vapaaksi. Suljettu alue lähellä, helppoa ja vaivatonta. Ongelma on lähinnä siinä, että koirapuistot pakottavat koirat yhteen, jotka normaalisti eivät olisi toistensa kanssa tekemisissä. Omistajat voivat pitää sosiaalisesta aspektista, tai halutessaan omaa rauhaa, he voivat kääntää selkänsä. Koirilla samaa vaihtoehtoa ei ole, ja vaikka toiset koirat pelottaisivat, ärsyttäisivät tai muuten vain vaivaisivat, niin niitä ei pääse karkuun.

Toisia koiria ei pysty välttämään edes ollessaan yksin. Hajumaailma on niin kaaottinen ja iso, että tilanne olisi sama kuin laitaa omistaja konserttiin kaiutintornin eteen, josta toistetaan koko Spotifyn soittolista – yhdellä kertaa samaan aikaan.

Koirapuistoissa on toinen kysymysmerkki, joka saattaa vaikuttaa närästykseen hieman kiertoteitse. Kun puistoillaan ahkerasti, niin koiran fyysinen rasitus jää samalle tasoille kuin korttelin ympäri laahustettaessa. Kunto laskee ja elintasosairausten riski nousee, eikä tilanne ainakaan paremmaksi muutu, jos koira laihdutetaan.

Olen pohtinut hieman koirapuistojen ja närästyksen yhteyttä:

 

https://www.katiska.eu/terveys/vatsa-suolisto-terveys/120-koirapuistot-narastyttavat-koiraa/

 

Jakke Lehtonen

Teen kokopäiväisesti koirien ravitsemusta sekä opetan omistajille koirien ruokintaa sekä fyysistä valmennusta. Suurin leipätyö on kuitenkin koira-ammattilaisten kouluttaminen vielä paremmiksi koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Vastaan huomattavan pitkälle Katiskan sisällöstä. Sivuston FAQ: Jakke Lehtonen